KOLAJENLİ BESİNLER: HANGİ BESİNLER KOLAJEN İÇERİR?
GRACE GALLAGHER & SARAH SCHUH – MAYIS 21, 2020
25 yaşından itibaren vücudun doğal kolajen yapma yeteneğinin azalmaya başladığı bir sır değil. Kolajen üretimi yavaşladıkça cildinizin daha kırışık ve daha az sıkı göründüğünü fark edebilirsiniz. En sevdiğiniz güzellik mağazasına gidip kolajen içeren süslü bir nemlendirici satın almak cazip gelse de, moleküllerin aslında cilt tarafından emilemeyecek kadar büyük olduğunu biraz araştırdığınızda görebilirsiniz.
Kolajen, dokumuzda bulunan bir proteindir ve cildin elastik kalmasına yardımcı olabilir.
YUMURTA
Yumurta, kolajeni oluşturan ana amino asitlerden ikisi olan glisin ve prolin içerir.

KAJU FISTIĞI
Mirchandani, kaju fıstığının “vücudun kolajen oluşturma yeteneğini artıran” çinko ve bakır içerdiğini söylüyor.
**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.
